05-09-2022

De 1e bijeenkomst van ons nieuwe seizoen 2022/2023. 

22-06-2022

De uitslag van het 10e AV-festival "Citá di Garda" is bekend gemaakt. Drie leden hebben ingestuurd. Het festival draait onder FIAP-patronage. Ruud  viel buiten de prijzen. Marcel behaalde met "Captured in Ice", "What is happening in that building?" en "Without a last GoodbyeFIAP acceptaties. Ger ontving een FIAP acceptatie voor zijn AV "Amen".

20-06-2022

Bij het Internationale AV-festival "Tauranga" in Nieuw Zeeland heeft de AV "Without a last Goodbyevan Marcel een acceptatie ontvangen in de categorie "Music, Poetry and Song". Ook zijn twee inzendingen in de categorie "World of Nature" ontvingen een acceptatie. Het waren de AV's "Natural Abstraction" en "Dawn".

18-06-2022

Bij het Internationale AV-festival "Challenge 321" kwamen 85 inzendingen binnen. Van onze groep zonden 4 leden in. André stuurde "Eternal Garden" in en belandde daarmee op de 12e plaats. De AV "Van Berkels Brainwave" van Marcel eindigde op de 8e plek en pakte nog € 50,- mee.. De AV "Planet Unica" van Ger kwam op de 50e plek, de AV "Pallisaden" van Ruud op de 60e plek.

31-05-2022

Bij het AV-festival "Jurassic Coast" heeft "Sound of Silence" van Ger een FIAP-acceptatie én de "Judges Award Jurassic Medal" ontvangen. Ook zijn AV "Planet Unica" werd bekroond met een FIAP acceptatie. Voor André gold hetzelfde met zijn AV "Eternal Garden". Marcel viel ook in de prijzen. Zijn AV "Without a last Goodbye" kreeg een  FIAP acceptatie én de "FIAP Honourable Mention Blue Ribbon".

30-05-2022

Bij het AV-festival "Trophée de Paris" heeft "Sound of Silence"  van Ger een FIAP-acceptatie ontvangen. De inzendingen van Ruud, André en Marcel vielen buiten de boot.

09-05-2022

De 7e bijeenkomst van het seizoen 2021/2022. Er zijn 4 nieuwe AV's aangemeld voor de beoordeling. Verder staat er ook nog 3 remakes in de planning. Ook laat Johan een prachtige presentatie zien met alle topfoto's van de 2-jaarlijkse internationale FIAP wedstrijd "Holland Circuit".

Nico nam geluidboxen mee van een uitzonderlijke kwaliteit. 

23-04-2022

Vandaag was de Nationale AV-wedstrijd van de NVBG. Er werden 25 producties vertoond uit een totaal van 36 inzendingen. Marcel werd door de jury nog op de 5e plaats gezet met de AV "Éen van hen". André scoorde bij de 80 bezoekers het beste. Met "Eternal Garden" sleepte hij de publieksprijs binnen.

28-03-2022

De 6e bijeenkomst van het seizoen 2021/2022. Er zijn 6 nieuwe AV's aangemeld voor de beoordeling. Verder staat er ook nog 3 remakes in de planning. Nico woonde opnieuw een avond bij. Zijn kennis over geluid is een positieve bijdrage aan onze avond. André bleef thuis i.v.m Corona en ook Jan was verhinderd. Het werd gewoon weer middernacht voor we alle AV's van goed commentaar hadden voorzien.

15-02-2022

Vandaag kwam de uitslag binnen van het 5e Internationale AV Festival in Port Elisabeth (Zuid Afrika). Ger behaalde met "Sound of Silence" een FIAP-acceptatie.  "Twilight" van André werd bekroond met een FIAP ribbon in de categorie "Harmony".

14-02-2022

De 5e bijeenkomst van het seizoen 2021/2022. Er zijn 6 nieuwe AV's aangemeld voor de beoordeling. Verder staat er ook nog 2 remakes in de planning. We zijn voltallig aanwezig en genieten van de verscheidenheid aan series. Tevens werden nog wat Photoshop-tips uitgewisseld en zoektips op Spotify getoond.

17-01-2022

De 4e bijeenkomst van ons nieuwe seizoen 2021/2022. Er zijn 4 nieuwe AV's aangemeld voor de beoordeling. Verder staat er ook nog 5 remakes in de planning. We heten Nico Warnaar hartelijk welkom op onze bijeenkomst. Hij komt de sfeer proeven en wil graag commentaar op zijn 1e coproductie. We bespreken nog even de FIAP voorwaarden voor de aanvraag van titels. Ook komt het inspreken van AV's voor het buitenland ter sprake.

17-12-2021

Vandaag kwam de uitslag binnen van het 4e International "RIPOLLET VISUAL ACCIO" in Spanje. Ruud (met "Colourful Goodbye") en Marcel (met "Van Berkels Brainwave") eindigde op een gedeelde 11e plaats. Ger kwam met  "Amen" op de 17e plaats. Het is nog onduidelijk of dit voor elk een FIAP-acceptatie inhoudt.

13-12-2021

De 3e bijeenkomst van ons nieuwe seizoen 2021/2022. Er zijn 5 nieuwe AV's aangemeld voor de beoordeling. Verder staat er ook nog 3 remakes in de planning. We blikken nog even terug op voor ons succesvol verlopen Nationale AV-wedstrijd van de NVBG. Ook staan we stil bij het overlijden van Arthur. Wederom een goed gevulde avond.

23-11-2021

Bij het "42th POMERANIAN MEETINGS with DIAPORAMA" in Polen werden "Colourful Goodbye" van Ruud en "Dawn" van Marcel bekroond met een FIAP acceptatie. Verder kreeg "Van Berkels Brainwave" van Marcel de Pomeranian Dukes Castle Bronze Medal + the Director of Pomeranian Dukes Castle in Szczecin financial prize.

18-11-2021

Bij het 3e Internationale AV-festival "Sirene wAVe" in Italië zijn "Amen" van Ger en "Van Berkels Brainwave" van Marcel bekroond met een FIAP acceptatie.

14-11-2021

 

Tot ontsteltenis van onze groep, kwam het bericht binnen dat heden ons zeer gewaardeerde lid Arthur Palache totaal onverwachts is overleden.

We verliezen in Arthur een dierbaar en gezellig mens. Altijd bereid om knelpunten op te lossen. Hij leverde een actieve en positieve bijdrage aan de clubsfeer door zijn opbouwende kritieken en ludieke commentaar. Hij maakte van elke bijeenkomst een geweldig verslag voor de Nieuwsbrief van de NVBG. Als hoofdredacteur was dat aan hem wel besteed. We gaan Arthur ontzettend missen en wensen de familie veel sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.

30-10-2021

Vandaag zijn de prijzen bij de Nationale NVBG AV-wedstrijd verdeeld. Er werden 42 AV's ingestuurd waarvan er 23 werden vertoond.

André behaalde bij de publieksprijs een 3e plaats met "Twilight". Marcel ontving van het publiek de 2e prijs met "Van Berkels Brainwave" en Henk werd beloond met de Debutantenprijs voor de AV "Red Door".

Daarnaast zaten Arthur met "Inverary Jail" en Ger met "De Zandmotor" bij de geselecteerde/vertoonde producties.

18-10-2021

De 2e bijeenkomst van ons nieuwe seizoen 2021/2022. Opnieuw zijn we compleet. Er zijn 3 nieuwe AV's  aangemeld voor de beoordeling. Door het 'geringe' aanbod lukt het eindelijk om een aantal buitenlandse toppers te bekijken. Ook de winnende producties van de drone-wedstrijd in Siena. Al met al weer een boeiende avond die middernacht eindigde.

16-10-2021

Bij het 2nd International Photo Harmony AV Festival of the Irish Photographic Federation at Dublin (Ireland)  is "Harmony of Flowers" van Marcel bekroond met een acceptatie en de IPF Honourable Mention Green Ribbon. 

02-10-2021

Alle negen leden van onze groep waren aanwezig op het 7e Europoort AV-Festival van Het Westen. Acht leden hadden ingestuurd en zijn allemaal vertoond! Een superprestatie van onze AV-groep.  Er stonden 32 series op het programma. Tijdens de telling werd "De verboden Stad" van Kees ook nog vertoond. Voor het eerst waren er drie categorieën. André ontving de glazen standaard als winnaar in de categorie "NATUUR" met de AV "Twilight" en Marcel kreeg dezelfde prijs als winnaar in de categorie "VRIJ" met de AV "Één van hen".

De overige zes geselecteerde AV's van onze groep waren: "Amen" van Ger, "Red door" van Henk, "Maskerade Festival" van Johan, "Het theater van het reizen" van Anneke, "Afscheid in kleur" van Ruud en "Dom van Keulen" van Kees. 

02-10-2021

Bij aanvang van het AV-festival van het Westen werd Marcel nog gedecoreerd met de "NVBG spelt van Verdienste"

Dit naar aanleiding van zijn veelzijdige inzet voor de AV-hobby. Het mede organiseren van "Het AV-festival v/h Westen", betrokkenheid bij het promoten van de NVBG, het presenteren van AV-avonden in het land en zijn stimulerende bijeenkomsten van de AV-groep Westland. 

26-09-2021

Bij het 24th International Audio Visual Festival of the Royal Photgraphic Society at Cheltenham (Verenigd Koninkrijk)  is "One of hem" van Marcel bekroond met een FIAP acceptatie en de Commended RPS Blue Ribbon.

06-09-2021

De 1e bijeenkomst van ons nieuwe seizoen 2021/2022. We zijn voltallig aanwezig. Het aanbod is opnieuw overweldigend! Er zijn 4 nieuwe AV's zijn aangemeld. Daarnaast ook nog 10 remakes. Het werd weer nachtwerk! Opvallend hoe goed de tips en adviezen opgenomen zijn in de vernieuwde producties.

25-06-2021

Bij het Internationale AV-festival "Tauranga" in Nieuw Zeeland heeft de AV "Van Berkels Brainwave" van Marcel een acceptatie ontvangen in de categorie "Theme".

20-06-2021

Bij het Internationale AV-festival "Challenge 321" kwamen 94 inzendingen binnen. Van onze groep zonden 4 leden in. André stuurde "Autumn Dreams" in en belandde daarmee op de 6e plaats. De AV "Tribute to Architects" van Marcel eindigde pal eronder op de 7e plek. De AV "The Sandmotor" van Ger kwam op de 59e plek, de AV "Moving Trees" van Ruud op de 81e plek.

14-06-2021

De 8e en laatste bijeenkomst van het seizoen 2020/2021. Het aanbod is overweldigend! Er zijn 6 nieuwe AV's zijn aangemeld. Daarnaast ook nog 12 remakes. Het wordt nachtwerk.

09-06-2021

De uitslag van het 9e AV-festival "Citá di Garda" is bekend gemaakt. Drie leden hebben ingestuurd. Het festival draait onder FIAP-patronage. Ruud en André vielen buiten de prijzen. Marcel behaalde met "Van Berkels Brainwave" een FIAP acceptatie en een "FIAP Blue Ribbon Honourable Mention". 

08-06-2021

Van onze groep hebben 3 leden ingestuurd naar de  "Jurassic Coast International AV Salon" in Zuid-Afrika. De salon viel onder patronage van de PSSA (Photographic Society South Africa). Er waren twee categorieën; 'Open' en Photo Harmony'. Opnieuw met succes! André ontving een PSSA acceptatie voor "Twilight", Ger kreeg een PSSA acceptatie voor "La Fabrica" en Marcel behaalde met "Frozen Lowland" een PSSA acceptatie en werd bekroond met de 'Judge’s Award (Clive Rathband) PAGB Ribbon'. Ook "The Mystory of Trizania" van Marcel kreeg een PSSA-acceptatie. 

21-05-2021

Het NVBG-bestuur heeft Arthur onderscheiden met de "NVBG-spelt van Verdiensten". Hij ontving deze toekenning voor zijn buitengewone inspanning om elke maand een complete, goed verzorgde en gevulde Nieuwsbrief op te stellen. Ook het nauwkeurig notuleren van besprekingen wordt zeer gewaardeerd. De onderscheiding werd thuis uitgereikt door de voorzitter van de NVBG Ed Diersmann. Een prachtig boeket bloemen maakte het feestje compleet.

 

10-05-2021

De 7e bijeenkomst van het seizoen 2020/2021. Na 2 gecancelde AV-avonden, zijn we present. Er zijn 7 nieuwe AV's besproken en nog 5 remakes. Een bomvolle maar gevarieerde bijeenkomst.

30-04-2021

Vandaag kwam de uitslag binnen van de Internationale AV-wedstrijd in Adelaide

Van onze groep hebben 3 leden ingestuurd, en met succes! Ruud, Ger en Marcel haalden elk 2 FIAP-acceptaties.  "Amen" van Ger werd bekroond met een 'FIAP Honourable mention'. De andere acceptaties waren "Mogarraz" van Ger, "A colourful goodbye" en "Forms of Architecture" van Ruud, en "Between the Trees" en "One of Them" van Marcel. 

16-03-2021

Vandaag werd de uitslag bekend van de 2-jaarlijkse AV-Online van de Fotobond. Deze wedstrijd wordt door een commissie van de Landelijke Groep Audio Visueel van de de Fotobond georganiseerd en door de Fotobond gefaciliteerd. Er zijn in totaal 54 AV's ontvangen en door een jury beoordeeld. De topproducties komen in aanmerking voor gouden, zilveren en bronzen certificaten (groepsindelingen op basis van een bepaalde hoeveelheid behaalde punten).

Van onze groep hebben 4 leden ingestuurd. "Twilight" van André is winnaar geworden en bekroond met ZILVER. Op een gedeelde 4e plaats eindigde  "De Zandmotor" van Ger. Ook deze AV is bekroond met zilver. De inzending "Afscheid in kleur" van Ruud eindigde op de 16e plaats en is bekroond met BRONS. "Van Berkels Brainwave" van Marcel eindigde in de middenmoot op plek 23.

22-02-2021

De 5e bijeenkomst van het seizoen 2020/2021. AV-werkgroep Pixana zou in het kader van onze jaarlijkse uitwisseling bij ons op bezoek komen voor een presentatie van hun recente AV-werk. Door de avondklok werd dit onmogelijk gemaakt. 

18-01-2021

De 4e bijeenkomst van het seizoen 2020/2021. 7 van de 10 leden hebben zich aangemeld. Er zijn 3 nieuwe AV's + 2 'updates' ingebracht ter bespreking. Aansluitend hebben we nog 6 buitenlandse AV's bekeken ter inspiratie.

12-12-2020

Bij de jaarlijkse thema AV-wedstrijd die door AV-Makers in Zuid-Afrika wordt georganiseerd, was het thema dit keer "STOP".

De inzending "Don't enter, for your own sake" van Marcel werd 1e en bekroond met de "Golden medal".

07-12-2020

De 3e bijeenkomst van het seizoen 2020/2021. Ondanks de coronatoestand hebben 8 van de 10 leden zich aangemeld. Er liggen 6 nieuwe AV's + 3 'updates' klaar voor beoordeling. Opnieuw een vol programma en met veel genoegen afgerond! 

30-11-2020

Bij het "41th POMERANIAN MEETINGS with DIAPORAMA" in Polen werd "Autumn Dreams" van André bekroond met een FIAP acceptatie en een FIAP Blue Ribben (Honorable Mention) en werd "One of Them" van Marcel bekroond met een FIAP acceptatie .

26-11-2020

Bij het 2e Internationale AV-festival "Sirene wAVe" in Italië is "The Mystery of Trizania" van Marcel bekroond met een FIAP acceptatie.

03-11-2020

Bij het 7e Internationale AV festival "La Coupe Lumière" in Frankrijk waren 72 inzenders (uit 10 verschillende landen). Slechts 2 uit Nederland, Onze Ruud (met "A Colourful goodbye") en Marcel (met "Eaux Tranquilles"). Deze AV is bekroond met een acceptatie.

26-10-2020

De 2e bijeenkomst van het seizoen 2020/2021. Ondanks de coronatoestand hebben 8 van de 10 leden zich aangemeld. Er liggen 6 nieuwe AV's + 2 'updates' klaar voor beoordeling. Opnieuw een vol programma en met veel genoegen afgerond! 

07-09-2020

De 1e bijeenkomst van het seizoen 2020/2021. Na de zomerstop pakken we de draad weer op. Voorlopig met hantering van een aantal richtlijnen die door het RIVM zijn opgelegd. Het was even spannend hoe gereageerd zou worden op de 1e oproep, maar alle leden hebben zich aangemeld. Er zijn 8 AV's aangemeld voor beoordeling. Een vol programma dus! Ed Diersmann (voorzitter van de NVBG) is vanavond te gast.

25-06-2020

Bij het Internationale AV-festival "Tauranga" in Nieuw Zeeland zijn "One of Them"  en "The Mystery of Trizania" van Marcel beiden bekroond met een acceptatie en Merit in de categorie "Documentary". De AV "Timeless Lanzarote" werd bekroond met een acceptatie in de categorie "The World of Nature".

21-06-2020

Bij het Internationale AV-festival "Challenge 321" kwamen 82 inzendingen binnen. Van onze groep zonden 4 leden in. De AV "Frozen Lowland" van Marcel  is op de 10e plek geëindigd. De AV "Amen" van Ger op de 17e plek, de AV "A Colourful goodbye" van Ruud op de 38e plek en de AV "The Osborne house" van Arthur eindigde op de 66e plek.

30-03-2020

Vandaag kwam de uitslag binnen van het 4e Internationale AV Festival in Port Elisabeth (Zuid Afrika). Onze AV-Groep behaalde 5 FIAP acceptaties.

"Prinsjesdag" en "Hotel New York" van Ger,  "Autumn Dreams" en "Omzien in weemoed" van André en "Tribute to Architects" van Marcel. 

"Autumn Dreams" werd ook nog bekroond met een "Certificate of Merit".

29-02-2020

Vandaag zijn de prijzen bij het NVBG AV-Festival verdeeld. André behaalde bij de jury een 2e plaats met "Autumn dreams". In de top 10 kwam Marcel met "Het mysterie van Trizania" nog op een deftige 6e plek.

21-02-2020

Vandaag is de presentatielijst van het NVBG AV-Festival bekend gemaakt. Er worden 24 series vertoond. Vijf ervan komen van onze AV-Groep. Daar zijn we natuurlijk apetrots op. De geselecteerden zijn: Ruud met "Afscheid in Kleur", André met "Autumn dreams", Ger met "Prinsjesdag", Arthur met "Osbourne House" en Marcel met "Het mysterie van Trizania".

19-02-2020

De 5e bijeenkomst van het seizoen 2019/2020.We gaan bij AV-werkgroep Pixana op bezoek. Hier presenteren wij 20 AV's.

31-01-2020

De 10 genomineerde AV's voor het Canadese "Latow international AV-festival" zijn vandaag bekend gemaakt. "Memory to an old neighbour" van Marcel zit er bij.

19-02-2020

De 5e bijeenkomst van het seizoen 2019/2020. Vanavond gaan we op bezoek bij AV-werkgroep PixAna in het kader van onze jaarlijkse uitwisselng.

We vertonen 19 AV's, het wordt dus een groot spektakel. Alle leden gaan mee, 'volle bak' in Moordrecht!

20-01-2020

De 4e bijeenkomst van het seizoen 2019/2020. Ruud Mulder is te gast om de sfeer te proeven. Hij maakt kenbaar graag lid te willen worden.

09-12-2019

De 3e bijeenkomst van het seizoen 2019/2020. Er zijn al een 9 aanmeldingen binnen om te bespreken. Opnieuw een vol programma.

04-12-2019

Bij de jaarlijkse thema AV-wedstrijd die door AV-Makers in Zuid-Afrika wordt georganiseerd, was het thema dit keer "CELEBRATION".

De inzending "Led in Concert" van Marcel ontving een acceptatie en de AV "Prinsjesdag" van Ger kreeg een eervolle vermelding.

26-06-2019

Bij het Internationale AV-festival "Challenge 321" is uit 102 inzendingen de AV "Hotel New York" van Ger op de 46e plek en is de AV "No-go Area" van Marcel  op de 2e plek geëindigd.

21-10-2019

De 2e bijeenkomst van het seizoen 2019/2020. Er zijn al een aantal aanmeldingen binnen om te bespreken. Opnieuw een vol programma.

05-10-2019

Acht leden van onze groep waren aanwezig op het 6e Europoort AV-Festival van Het Westen. De dag is weer vlekkeloos verlopen en we mochten veel positieve reacties in ontvangst nemen. Er stonden 34 series op het programma.

Zes van onze groep hebben ingestuurd waarvan er vijf zijn geselecteerd en vertoond; "Prinsjesdag" van Ger, "Sint Jan" van André, "RH&DR" van Arthur, "De troost van Noorwegen" van Anneke en "La Defense" van Kees. Tijdens de telling voor de publieksprijs is "No-go Area" van Marcel nog vertoond.

26-06-2019

Bij het Internationale AV-festival "Challenge 321" is uit 102 inzendingen de AV "Hotel New York" van Ger op de 46e plek en is de AV "No-go Area" van Marcel  op de 2e plek geëindigd.

09-09-2019

De 1e bijeenkomst van het seizoen 2019/2020. Na de zomerstop pakken we de draad weer op. Er zijn al voldoende aanmeldingen om de avond ruimschoots te vullen. Ook komt uitleg over het opslaan van een AV in MP4.

6-07-2019

Bij het 2e International "RIPOLLET VISUAL ACCIO" in Spanje heeft "No-go area" van Marcel een FIAP-acceptatie en de Bronzen medaille CEF ontvangen.

26-06-2019

Bij het Internationale AV-festival "Challenge 321" is uit 102 inzendingen de AV "Hotel New York" van Ger op de 46e plek en is de AV "No-go Area" van Marcel  op de 2e plek geëindigd.

21-06-2019

Bij het Int. AV-festival "Tauranga" in Nieuw Zeeland is "Frozen Lowland" van Marcel bekroond met een Merit in de categorie "Nature". Ook "Ferry to Oslo" en "Tribute to Architects" werden beiden bekroond met een Merit in de categorie "Theme".

 

17-06-2019

De 8e bijeenkomst van het seizoen 2018/2019. 

11-06-2019

Bij het AV-festival "Citá di Garda" in Italië heeft "Frozen Lowland" van Marcel een FIAP-acceptatie ontvangen.

03-06-2019

Bij het AV-festival "Trophée de Paris" heeft "No-go area" van Marcel een FIAP-acceptatie ontvangen.

06-05-2019

De 7e bijeenkomst van het seizoen 2018/2019. 

07-04-2019

Vorig weekend werd in Adelaide (Zuid-Australië) het ADELAIDE AV FEST 2019 gehouden. Het festival draait onder FIAP-patronage. Marcel ontving 3 acceptaties. "Reflections  of the mind", "Frozen Lowland" en "No-go area". 

06-04-2019

Bij de Nationale AV-wedstrijd van de NVBG boekte onze groep weer mooie successen. Van de 44 inzendingen waren er 22 genomineerd waarvan 2 van ons.  De AV "Moskee Sjeik Zayed" van Jan en "Reflexties van de geest" van Marcel. Helaas vielen de inzendingen van Ger, Kees en André naast de selectie.

01-04-2019

De 6e bijeenkomst van het seizoen 2018/2019. Elk van de 9 leden liet een nieuwe productie zien!

09-03-2019

Het AV-Voorjaarsfestival wordt voor de 4e keer gehouden. Drie leden hebben ingestuurd en hun AV's  worden ook vertoond. Jan met de AV "Moskee van Abu Dhabi", van Ger "La Fabrica" en van Marcel "Morgenstond".


04-03-2019

AV werkgroep PixAna komt bij ons op bezoek voor een presentatie "eigen werk". 

26-01-2019

Bij de studiedag in Rijen is de AV "Emoties in IJzer" van Marcel vertoond en besproken. Van onze groep zijn 6 leden afgereisd.

22-01-2019

De 4e bijeenkomst van het seizoen 2018/2019. 

17-12-2018

De 3e bijeenkomst van het seizoen 2018/2019. 

25-11-2018

Bij de Maurice Dorikens Digirama AV-Salon Kapellen (België) kwam "Verstilde wateren" van Marcel op de 9e plaats en werd bekroond met een diploma. Er waren 44 inzendingen waarvan er 14 werden aanvaard en vertoond. "Rio Tinto" van André, "Calatrava" en "La Fabrica" vielen daar buiten.

05-11-2018

Op het AV-Festival van Het Noorden werden 37 series vertoond. Arthur, Ger en Marcel hebben deze dag bezocht. Van Ger werd "De wondere wereld van Calatrava" vertoond, van André was dat "USA roadtrip part 1" en van Marcel "Morgenstond"

29-10-2018

De 2e bijeenkomst van het seizoen 2018/2019. Er zijn al 9 aanmeldingen binnen om te bespreken. Opnieuw een vol programma.

22-10-2018

 Bij het 1st Open Harmony AV-Contest of the Irish Photographic Federation at Dublin (Ierland) won "Tranquil Waters" van Marcel de hoofdprijs en werd bekroond met de Plaque "Best Photo Harmony".

14-10-2018

Bij het 2° Concorso Internazionale audiovisivi “Città di Garbagnate” (Italië) kreeg "Into Oblivion" van Marcel een FIAP acceptatie

06-10-2018

Zeven leden van onze groep waren aanwezig op het 5e Europoort AV-Festival van Het Westen. De dag is weer vlekkeloos verlopen en we mochten veel positieve reacties in ontvangst nemen. Er stonden 31 series op het programma.

Drie van onze groep hebben ingestuurd en zijn alle vertoond; "Het verdriet van de Vietcong" van Ger, "De sodafabriek" van André, "De Sfinx van Delft" van Jan. Tijdens de telling voor de publieksprijs is "Dwalen langs Noorse dalen" van Marcel nog vertoond.

30-09-2018

Bij het Festival International de L'Image à Epinal (Frankrijk) werd "Into Oblivion" van Marcel bekroond met de Prix Christine Mathon de la la qualité de la photographie. "Tôt le Matin" werd beloond met een acceptatie. 

25-09-2018

Bij het 23rd international Audio Visual Festival of the Royal Photgraphic Society at Cheltenham (Verenigd Koninkrijk)  zijn "No-go area" en “Tranquil water” van Marcel bekroond met een FIAP acceptatie. "No-go area" ontving ook nog de Commended RPS Blue Ribbon.

10-09-2018

De 1e bijeenkomst van het seizoen 2018/2019. Na de zomerstop pakken we de draad weer op. Er zijn al voldoende aanmeldingen om de avond ruimschoots te vullen.

10-09-2018

De 1e bijeenkomst van het seizoen 2018/2019. Na de zomerstop pakken we de draad weer op. Er zijn al voldoende aanmeldingen om de avond ruimschoots te vullen.

25-06-2018

Bij het 6e international AV-festival "Cittá di Garda" in Italië waren door 73 inzenders totaal 95 producties (max 3 p.p.) ingestuurd (uit 11 verschillende landen). Marcel zond het maximum van 3 series in. De AV "Into Oblivion" kreeg een FIAP-acceptatie.

24-06-2018

Bij het Internationale AV-festival "Challenge 321" zijn uit 87 inzendingen de AV "La Fábrica" van Ger op de 11e plek en de AV "Ferry to Oslo" van Marcel  op de 20e plek geëindigd.

20-06-2018

Bij de Tauranga AV-Salon 2018 konden deelnemers maximaal 4 AV's insturen. De Salon kende vier thema's waarin de inzenders zelf bepaalden, hoe zij hun AV's onderverdeelden. De AV's moesten zonder naam, logo en copyright worden ingezonden. Hierdoor ging de jury er dus onbevooroordeeld mee aan de slag. Marcel zond 4 series in. De AV "No-go Area" werd 1e in de categorie "Vrij thema" en tevens "Champion of the Festival", "Into Oblivion" werd 2e in de categorie "Documentaire" en bekroond met een "Merit", "Wander along Norwegian valleys" werd 5e in de categorie "The World of Nature"  en bekroond met een "Merit" en  "Morning Glory" ontving een acceptatie in dezelfde categorie.

12-06-2018

Bij het Internationale AV-festival "La coupe L'umière" in Frankrijk is de AV "Tôt le Matin" van Marcel bekroond met een acceptatie. Er waren 64 inzenders met elk 1 serie.

11-06-2018

De 8e bijeenkomst van het seizoen 2017/2018. Opnieuw een vol programma met 2 nieuwe AV's en een aantal top series uit de wedstrijd "LIFE" die in december 2017 georganiseerd werd door AV-Makers in Zuid Afrika.  

28-05-2018

Dit weekend werd in Parijs het 14e Festival International Trophée de Paris gehouden. Er waren 106 inzenders, elk met 1 AV. De uitslag werd direct kenbaar gemaakt. De AV “Tranquil water” van Marcel kreeg een FIAP acceptatie.

07-05-2018

De 7e bijeenkomst van het seizoen 2017/2018. Opnieuw een vol programma met 8 nieuwe AV's. 

28-04-2018

Bij de Nationale AV-wedstrijd van de NVBG boekte onze groep weer mooie successen. Van de 43 inzendingen waren er 24 genomineerd waarvan 4 van ons.  De AV "La Fabrica" van Ger kwam uit op de 10e plek. "Haast" van Anneke dong mee naar de meest grappige inzending, maar greep net mis. Ze eindigde op de 15e plek. "De Hoenderhof" van Jan werd bekroond met de prijs voor de beste "AUDIO" en eindigde op de 8e plek.  "No-go area" van Marcel pakte de 5e plek en kreeg tevens de prijs voor de meest "CREATIEVE" inzending.

26-03-2018

Vandaag kwam de uitslag binnen van het 3e Internationale AV Festival in Port Elisabeth (Zuid Afrika). Onze AV-Groep behaalde 6 FIAP acceptaties.

"La Fabrica", "The Magic world of Calatrava" en "Westlandia Mechanica" van Ger en "Wander along Norwegian valleys", "No-go area" en "Tranquil waters" van Marcel. "Tranquil waters" werd ook nog bekroond met de FIAP Blue Ribbon.

26-03-2018

De 6e bijeenkomst van het seizoen 2017/2018. We blikken nog even terug op het Voorjaarsfestival in Nijmegen. Drie leden hebben ingestuurd. De AV "Nordland" van André en "Bevroren laagland" van Marcel zijn vertoond. Helaas viel de AV "Westlandia Meganica" van Ger buiten het programma. 

14-03-2018

Vandaag is de lijst met nominaties voor de Landelijke AV-wedstrijd van de NVBG bekend geworden. Vier clubleden komen op dit lijstje voor! 

Genomineerd zijn; de AV "La Fabrica" van Ger, "Haast" van Anneke, "De Hoenderhof" van Jan en "No-go area" van Marcel.

28-02-2018

De 5e bijeenkomst van het seizoen 2017/2018 vindt plaats in Moordrecht. We geven een presentatie "eigen werk" in het kader van onze jaarlijkse uitwisseling met AV-werkgroep PixAna. 

29-01-2018

De 4e bijeenkomst van het seizoen 2017/2018. We blikken nog even terug op de studiedag in Rijen. Drie leden hebben ingestuurd. Alleen de AV "Classic Mobils" van André is vertoond en besproken. 

27-01-2018

Bij de AV-studiedag in Gilze (voorheen Rijen) is de serie "Classic Mobils" van André vertoond. Uit de 48 inzendingen is de helft vertoond. We zijn met  5 leden van onze groep geweest. 

16-12-2017

De 3e bijeenkomst van het seizoen 2017/2018. We blikken nog even terug op de AV-wedstrijd in Zuid Afrika. Marcel heeft in de jury gezeten en zal zijn bevindingen delen.

08-12-2017

Ger heeft met de AV "Feeling Good" een acceptie behaald bij de Internationale AV-wedstrijd van AV-Makers in Zuid Afrika.

05-11-2017

Bij het "38th POMERANIAN MEETINGS with DIAPORAMA" in Polen werd "Verstilde wateren" van Marcel bekroond met een FIAP acceptatie en een FIAP Blue Ribben (Honorable Mention).

04-11-2017

Op het AV-Festival van Het Noorden werden 37 series vertoond. Arthur, Ger en Marcel hebben deze dag bezocht. Van Ger werd "Feeling Good" vertoond, van André was dat "Classic Mobiles" en van Marcel "Verstilde wateren". De inzending van Marcel werd bekroond met de "Publieksprijs".

02-11-2017

Bij de "International AV-contest AUDIA 2017" in Roemenië kreeg de AV "Memory to an old neighbour" van Marcel een Blue Ribbon AAF (Asociatia Artistilor Fotografi Roemenia) - Honorable Mention. 

30-10-2017

De 2e bijeenkomst van het seizoen 2017/2018. We gaan nieuwe series bekijken en praten nog even na over het succesvolle 4e Europoort AV-Festival van Het Westen. Ook blikken we vooruit naar het Festival van Het Noorden op 4 november. Ger, André en Marcel hebben ingezonden.

15-10-2017

Bij het 1e international AV-festival "Cittá di Garbagnate" in Italië waren bijna 100 producties ingestuurd. De AV "Memory to an old neighbour" van Marcel kreeg een FIAP acceptatie.

07-10-2017

Alle negen leden van onze groep waren aanwezig op het 4e Europoort AV-Festival van Het Westen. De dag is weer vlekkeloos verlopen en we mochten veel positieve reacties in ontvangst nemen. Er stonden 39 series op het programma.

Van onze groep werden de volgende series vertoond; "Als de blaadjes vallen" van Ger, "Haast" van Anneke, "De sodafabriek" van André, "Impressions of Dubai" van Jan, en "Portretten van bergstammen" van Johan.

11-09-2017

De 1e bijeenkomst van het seizoen 2017/2018. Na een lange zomerstop pakken we de draad weer op. Nog een paar late vakantiegangers missen de start, maar "schieten" alvast nieuw werk voor toekomstige AV-series. 

29-06-2017

De uitslag van de Internationale AV-wedstrijd "Challenge 321" in bekend gemaakt. Er werden 113 series ingezonden (uit 12 landen). Van onze groep hebben 2 leden ingestuurd. Ger met de AV "Below zero" (plek 39) en Marcel met de AV "Leds in Concert" (plek 17).

28-06-2017

Bij het 5e international AV-festival "Cittá di Garda" in Italië waren door 67 inzenders totaal 100 producties (max 3 p.p.) ingestuurd (uit 12 verschillende landen). Marcel zond het maximum van 3 series in. De AV's "Morning Glory", "Tranquil waters" en "No-go Area" kregen elk een FIAP-acceptatie.

19-06-2017

Bij de Tauranga AV-Salon 2017 konden deelnemers maximaal 3 AV's insturen. De Salon kende vier thema's waarin de inzenders zelf bepaalden, hoe zij hun AV's onderverdeelden. De AV's moesten zonder naam, logo en copyright moesten worden ingezonden. Hierdoor ging de jury er dus onbevooroordeeld mee aan de slag. Marcel zond 3 series in. De AV "Greenhouse reflections" werd 1e in de categorie "Vrij thema", "Memory to an old neighbour" werd 3e in de categorie "Documentaire" en "Tranquil waters" werd 3e in de categorie "Music, Poetry and song". 

21-05-2017

Dit weekend werd in Parijs het 13e Festival International Trophée de Paris gehouden. Er waren 94 inzenders, elk met 1 AV. De uitslag werd direct kenbaar gemaakt. De AV “Morning Glory” van Marcel kreeg een FIAP acceptatie.

15-05-2017

De 7e AV-avond van het seizoen 2016/2017. Allen aanwezig op André na. Er zijn 7 series vertoond. Een aantal updates, maar ook een aantal nieuwe series. Arthur bracht een ruwe 1e versie van "Robots" mee. Tussen de series door werd nog een korte demonstratie gegeven over de "Blending tool" en een handige manier om vlekken en strepen weg te toveren met de retoucheerpenceel.  

25-04-2017

Afgelopen weekend werd in Adelaide (Zuid-Australië) het ADELAIDE AV FEST 2017 gehouden. Er waren 142 inzendingen, waarvan 4 van mij. De uitslag werd direct kenbaar gemaakt. Altijd weer spannend of er één of meer inzendingen doordringen tot de finale. Tot zijn blijde verrassing, zaten alle 4 van Marcel in de eindstrijd.

“Wander Along Norwegian Valleys”, “Morning Glory”, “Memory to an Old Neighbour”   en “Into Oblivion” kregen elk een FIAP acceptatie.

“Memory to an Old Neighbour” kreeg tevens nog een APS Merit Ribbon (Australian Photographic Society).

22-04-2017

In Amersfoort, tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Fotobond, kreeg Marcel zijn Certificaat AV-AFIAP overhandigd door Els Tijssen (voorzitter van de FB).

 

10-04-2017

De 6e AV-avond van het seizoen 2016/2017. Allen aanwezig. Er zijn 8 series vertoond. Boeiend werk en verdeeld over een lange avond. We hebben ook nog even kort teruggeblikt op het jubileumfestival van de NVBG in Barneveld. De algemene beleving was zeer positief.

08-04-2017

De voltallige groep van 9 leden is aanwezig bij de Nationale AV-wedstrijd in Barneveld. Het ging vooral om het meedoen want we zaten bij de uitslag in de middenmoot. Hieronder onze ranking binnen de 25 vertoonde series.

Marcel Batist - Dwalen langs Noorse dalen (11e)

Jan van der Schans - The Winchester Cathedral (12e)

André Hartensveld - Rotterdam Wereldstad (15e)

Ger Sauer - Het IJspaleis (15e)

Kees Olierook - Geveltoeristen (23e)

10-03-2017

De NVBG heeft het programma voor het jaarlijkse Nationale AV-festival bekend gemaakt. Van de 25 series die vertoond worden, komen er 5 van onze groepsleden. Voorwaar een fantastisch resultaat. Het gaat om de navolgende series;

Jan van der Schans - The Winchester Cathedral

Kees Olierook - Geveltoeristen

Ger Sauer - Het IJspaleis

André Hartensveld - Rotterdam Wereldstad

Marcel Batist - Dwalen langs Noorse dalen

06-03-2017

AV-Groep PixAna komt bij ons op bezoek.  Na onze succesvolle presentatie in maart 2016 bij hun, zijn zij nu aan de beurt om een presentatie van hun werk bij ons te vertonen.

12-02-2017

Deze week kwam het bericht via de Fotobond binnen dat Marcel de titel AV-AFIAP is toegekend. Hij is de 5e Nederlander die deze mijlpaal heeft bereikt.

30-01-2017

4e bijeenkomst van het seizoen 2016/2017. Nieuwe series beoordelen, terugblik op Rijen, ervaringen met AV-Showdown, planning a.s. festivals en voortgang projecten. Vijf leden gaan inzenden voor de Nationale en vier leden voor het Voorjaarsfestival. 

28-01-2017

Bezoek AV-studiedag in Rijen. We zijn met 7 leden aanwezig. Van de 44 inzendingen zijn er 24 geselecteerd.

De AV "Verstilde wateren" van Marcel en "Silent Morning" van André worden vertoond.

 

17-01-2017

Vandaag kwam het bericht binnen dat de AV  "Memory to an old neighbour" van Marcel is genomineerd voor de prestigieuze "MediaAward BlueGenius" bij het 9e Internationale Mediafestival in Villingen-Swenningen (Zuid-Duitsland).

11-01-2017

Na een lange voorbereiding is het een feit. Wereldwijd gaan 8 AV-groepen een uitwisselingsprogramma opstarten; The International AV Showdown 2017.

Elke groep levert 5 AV series die naar de andere groepen gestuurd worden. Zo krijgt elke groep 35 series ter beoordeling voorgeschoteld. Na de ranking per club, wordt het overzicht naar de organisatie (AV Makers -Zuid Afrika) opgestuurd. Nadat zij de 8 overzichten geclusterd hebben, volgt als vanzelf de top 15 met de winnaars. Daarna bestaat nog de mogelijkheid om een klein festival te organiseren waar de top 15 vertoond kan worden. Dat beslist elke AV-Groep voor zichzelf.

De deelnemende clubs zijn; 

AV-Group Westland, The Netherlands

Irish Photographic Federation, Ireland

AV Makers, South Africa

Melbourne Camera Club - AV Group, Australia

AV Club of South Australia

Staffs AV Group, England

Tauranga Photographic Society, New Zealand

Northern Ireland Group

19-12-2016

3e bijeenkomst van het seizoen 2016/2017. De onderstaande groepsfoto is deze avond gemaakt.

AV-Groep Westland
AV-Groep Westland

06-12-2016

Bij de International "WATER" AV competition van AV-Makers in Zuid Afrika is de inzending "Tranquil waters" van Marcel bekroond met een zilveren medaille (Section Harmony). Het thema "water" had 2 categorieën; Documentair en Harmonie. 

26-11-2016

Vandaag wordt in Kapelle (B) het Digirama festival gehouden. 

07-11-2016

Bij het internationale AV festival "37th Pomeranian Meetings with Diaporama" in Polen, viel Marcel met zijn inzendingen in de smaak. De volgende waardering werd toegekend.

FIAP Blue Ribbon voor "Into oblivion"

Special Award:

German diaporamist association AV Dialog award for the best story voor "Into oblivion ".

Pomeranian Dukes Castle Silver Medal voor "Morning glory"

31-10-2016

2e bijeenkomst van het seizoen 2016/2017. Vanavond is o.a. de ballotage van een aspirant lid. Na de ballotage van 3 series en de mee ingezonden motivatie is besloten om niet in onze groep op te nemen. 

22-10-2016

Tijdens het vandaag gehouden AV Festival van het Noorden in Steenwijk zijn van onze leden 3 series vertoond.

"Les Fleurs" van Arthur, "Fochteloërveen" van Ger en "Als ze even stil zitten..." van Marcel. Het festival kent geen jury. Het publiek stemt de top 3.

De serie van Marcel kreeg de 3e prijs van het publiek.

18-10-2016

Vandaag is de selectie voor de Gala projectie Digirama - GP Dorikens Internationaal AV festival bekend gemaakt.

Er waren 71 inzendingen binnengekomen. Hiervan zijn er 16 geselecteerd voor de grote finale. "Roemloos einde" van Marcel zit bij de selectie en wordt op het festival vertoond.

01-10-2016

Tijdens het vandaag gehouden Europoort AV Festival - Het Festival van het Westen in Rozenburg, zijn van onze leden 6 series vertoond.

 "Enenco" van Arthur, "Portretten van het varend corso" van Johan, "De St. John Kathedraal van Valletta",  van Jan, "Vergane Glorie" van Ger, "Rotterdam wereldstad" van André en "Tussen Kiel en Oslo" van Marcel.

28-09-2016

Vandaag kwam de uitslag binnen van het RPS 22nd Audio Visual Festival (gehouden in Cirenchester, Engeland van 23 t/m 25-09). Dit jaar werd het festival sinds tijden ook weer onder FIAP patronage gehouden. Er zijn uit de hele wereld inzendingen ontvangen. Bijna 250 serie. Hiervan zijn er 81 tijdens het festival vertoond. De inzending "Into Oblivion" van Marcel heeft een FIAP acceptatie gekregen.

12-09-2016

De 1e bijeenkomst van het seizoen 2016/2017